pirmdiena, 2012. gada 30. jūlijs

Vingrinājums skumjai dienai

Katram no mums mēdz būt dienas, kad jūtamies lieliski un piepildīti, un ir brīži, kad liekas, ka visa pasaule
brūk un mums uzmācas skumjas. Kā pārvarēt šo skumjo sajūtu vai dusmas? Šeit būs vingrinājums, kuru es izmantoju: Iztēlojies to dienu, kurā esi sajuties vislaimīgākais, vai to situāciju, kurā esi juties tik piepildīts un pacilājošs, ka esi vēlējies, lai šis mirklis turpinātos mūžīgi. Atslēga ir šī īpašā sajūta-ikreiz, kad jūties slikti, esi sastrīdējies ar kādu, vai dusmojies uz sevi vai apkārtējo pasauli, atceries šo mirkli, kurā esi juties tik laimīgs un piepildīts, prieka un laimes pārpilns.
Pārnes šo mirkli uz šo situāciju, aizstāj šo sajūtu, kurā jūties tik slikti, ar patīkamo, ar to, kurā esi juties tik laimīgs. Padomā par to, cik juties labi! Šī sajūta var būt jebkas-pastaiga mēnesnīcā vai kāda īpaša pelde naktī, kāzas vai kucēna sirdspuksti.Tev noteikti tāda ir! Aizstāj šo ne tik labi jūtošo sajūtu ar patīkamu! Kad sajūti skumju mirkli nomaināmies ar šo patiesā prieka mirkli vai to sajūtu, kurā jūties laimīgs, Tu esi uz pareizā ceļa! Un Tu redzēsi-līdz ar šīs sajūtas nomaiņu, izmainīsies arī apkārtējā vide un notikums, kurā atradies! Tas ļaus Tev paraudzīties uz lietām savādāk.
Atceries, ka Tavs apzinīgais prāts var domāt tikai vienu domu reizē- tikai vienu domu reizē apziņa spēj izsekot! Vēro, ko Tavs prāts domā un ja Tev tas nepatīk, maini šīs domas pret gaišām un prieku
nesošām! Tikai Tu pats spēj būt brīvs vai nebrīvs-ar savu prātu un domām un ar attieksmi pret dažādiem notikumiem, kas tos padara par labiem vai sliktiem. Jo tie nav ne labi, ne slikti. Tava attieksme
tos padara par tādiem. Domas ir ļoti spēcīgs instruments- jo tikai Tu spēj mainīt savu dzīvi un attieksmi. Neviens to Tavā vietā neizdarīs. Lai Tev veicas!
                                                                                                                                      /E.R./

"Neviens cilvēks nav brīvs, ja nav noteicējs pār sevi" /Epiktērs/